Κόλαση φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας: Στη μάχη με τις φλόγες εκατοντάδες πυροσβέστες – «Δεν έχουμε νερό» (Βίντεο)

Το μέτωπο κατευθύνεται προς τον δήμο Νεμέας

Δύσκολη και άνιση μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας δίνουν οι πυροσβέστες καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κατευθύνεται πια προς τον δήμο Νεμέας. Η φωτιά καίει σε χαράδρα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί 140 πυροσβέστες και πλήθος εναέριων μέσων.


Χωρίς νερό η περιοχή

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα. «Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού και οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες! Πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού», δήλωσε στο korinthostv.gr, από το μέτωπο της φωτιάς στην Στιμάγκα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ. Θανάσης Μανάβης.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Οι δυνάμεις της Πυροβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν συνολικά 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί